Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Autó átalakítása mozgáskorlátozottaknak

2014.02.14. 09:15 koordinátor

Magyar László Budapest, xv. kerületi autószerelő műhelye egyike azoknak, akik vállalják: hogy mozgáskorlátozottak számára átalakítanak autókat, lehetővé téve az autózás kényelmét az amúgy is nehezebben közlekedőknek.

- Milyen típusú autókat lehet átalakítani mozgáskorlátozottak számára?

- Elvileg minden típust át tudunk alakítani, de az átalakítás lehetőségét adott igénynek megfelelően mindig előzetes megtekintés során tudom megítélni. Személygépkocsit, terepjárót, kis tehergépkocsikat, más teher járműveket. Cégem gyakorlatilag bármilyen orvosi bizottság által előírt átalakítást képes megoldani.mozgáskorlátzott autó.jpg

 

- Mi az, amit az orvosi bizottság előírhat?

- Orvosi bizottság leggyakrabban (jobb láb sérülteknek) kézzel kezelhető fék, gáz berendezést ír elő. Automataváltós autó esetében baloldali gázpedált, tehát így bal lábbal lehet kezelni a gázt és a féket. Gyakori még bal lábsérülésnél - nem automataváltós autó esetében - kézzel kezelhető kuplung szerkezet is. Ezek a leggyakrabban kért átalakítások.

 

- Az átalakítás szempontjából mi számít nehéz feladatnak?

- Nehezebb feladat az un. háromfunkciós berendezés, melynek segítségével kuplung, fék, gáz egy karon, jobb kézzel kezelhető. Ezt akkor kérik, amikor sajnos mindkét láb sérült, vagy amputált. Ezt a megoldást is kérték már, több megrendelésünk is volt. Eddigi, tizenegy éves pályafutásom során még nem találkoztam megoldhatatlan feladattal, ami persze nem kizárt, de mindig töröm a fejem a megoldásokon. Nagyon fontosnak tartom, hogy említsem azt is, minden általam beépített szerkezetre (egyedülállóan) örök garancia van!

 

- Mennyi ideig tart egy ilyen átalakítás és mennyibe kerül?

- A beépítések 99%-a aznap kész, akár meg is várható. Jelenleg a leggyakrabban kért fék, gáz, kézi vezérlésnek 62.000,- Ft+Áfa a költsége.

 

- Nem nehéz megtanulni a kezelését egy ilyen átalakított autónak?

- Nem egyszerű megtanulni, de sok ügyfelem használja és nagyon is megéri a tanulásra, gyakorlásra befektetett fáradtság és idő. Volt már nem egy ügyfelem, akiknek kis tehergépkocsit alakítottam át és így továbbra is munkaképesek maradtak. A beszerelést követően minden esetben megmutatom próbaút során a szerkezet kezelését és hasznos tanácsokat adok annak begyakorlásához is. Kérés esetén pedig a szerkezet működéséről videó felvételt is tudok küldeni.

 Weboldalát a www.potpedal.hu linken érhetitek el!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr285813764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása