Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Díjátadó ünnepség keretében újabb cégek vehették át a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést

2014.03.26. 09:45 koordinátor

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott a XI. és a XVI. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara valamint öt, megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató cég hétfőn Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Salva Vita Alapítvány, az Amerikai Kereskedelmi Kamara és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület közösen átadott díjának célja, hogy elősegítse az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását.fbm logó.png

Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár az elismerések átadásán arról beszélt, hogy a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása nemcsak a munkavállalók számára előnyös - mert így eltartottból értékes munkát végző emberekké válhatnak -, hanem a munkahelyi közösségek is sokat nyerhetnek velük. Az államtitkár arra biztatta a munkaadókat, hogy minél több megváltozott munkaképességű embernek adjanak munkát, mert szavai szerint hosszabb távon megtérül ez a bizalom.



Az elmúlt négy év kormányzati eredményeiről szólva az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy 16 ezerrel több fogyatékossággal élő ember dolgozik most, mint 2010-ben.

Az elismerésre - 2010 óta minden évben - azok a munkáltatók pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a sérült álláskeresők foglalkoztatását elősegítő gyakorlatukat. Az elismerés a munkáltatót az elmúlt években "védjeggyé vált" logó használatára jogosítja, amely a társadalomnak és a fogyatékkal élőknek azt közvetíti, hogy a szervezet pozitívan fogadja a fogyatékos álláskeresők jelentkezését.

Az eredeti cikk itt megtekinthető

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr485879469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása