Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Megvannak a ParaSzuperSztár továbbjutói

2014.10.09. 13:25 koordinátor

Nagy jövés-menés és jól érezhető izgalom várta azokat az érdeklődőket, versenyzőket és hozzátartozóikat, akik az október 6-án és 7-én megrendezett ParaSzuperSztár verseny elődöntőjére érkeztek a tizenharmadik kerületi József Attila Művelődési Központba.

A MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) által szervezett tehetségkutató verseny célja, hogy olyan fogyatékossággal élőket segítsen színpadra, akik tehetségesek valamilyen művészeti tevékenységben, de eddig nem igazán nyílt lehetőségük arra, hogy a nyilvánosságnak is megmutathassák tehetségüket. A tervek szerint egy jövőre induló tehetséggondozó program keretében segíteni is fogják őket művészeti pályájukon.psz_logo2.jpg

 

Az ötven színpadra lépő előadó igen változatos produkciókkal lépett színpadra és mindegyiküktől színvonalas dolgokat láthattunk. Érdekes volt nem csupán a produkciók változatossága, de az előadók kor szerinti megoszlása is. A legfiatalabb versenyző a 10 éves Harza Márk, a legidősebb pedig a 90 éves Jobák Márta volt. Ők egyébként mindketten a vers és prózamondás kategóriában indultak. Márk elragadóan adott elő egy – korának meglelően elég hosszú – Lázár Ervin mesét, amivel nagy sikert aratott. A legtöbben az ének kategóriában indultak .Hallhattunk profi operaénekest és Ihász Gábor szerzeményét előadó fellépőt, népdalt és musical részletet is. A hangszeres zenében nevezők is színes palettáját vonultatták fel a hangszereknek és az előadott művek műfaja is változatos volt. Klarinétet, zongorát, tangóharmonikát,citerát is hallhatott a lelkes és odaadó közönség. Zsonglőr és különböző tánc mutatványnak is tapsolhattunk a többször megható produkciók láttán.

A zsűri bírálata során sok hasznos tanáccsal látta el a fellépőket, akik bizonyára kamatoztatni tudják majd a jövőben az elhangzottakat. A zsűri tagjai: Monspart Sarolta világbajnok tájfutó, Príma-díjas sportoló, a zsűri elnöke; Both András színész, az RTL Klub hangja, Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas énekes, előadóművész, László Attila Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, gitárművész, a Zeneakadémia tanára, Pozsgai Zoltán Artisjus-díjas zongoraművész és Tóth Richárd színész-koreográfus voltak.

Az elődöntőt kiválóan rendezték meg, ez Vincze Zoltánnak köszönhető, aki főrendezője volt a műsornak.

Az elődöntőből a zsűri döntése nyomán végül is 19 produkció jutott tovább. Ők Balázs Zsolt (ének), Cselinácz Marko (tangóharmonika), Diószegi Piroska (ének), Harza Márk (próza- és versmondás), Hegedüs Petra (klarinét), Jánoki Márió (zongora), Jobák Márta (próza- és versmondás), Licsicsányi Viktória (ének), Mátyus Dániel (próza- és versmondás), Miklós Rómeó (tánc), ParaDance Company (tánc), Rolling Country (tánc), Severa Ágnes (ének), Szarkaláb zenekar (hangszeres zene), Szilágyi Roland (zongora), Szluka Lídia (ének), Szántó Sándor és az Iringó Hagyományőrző Csoport (tánc), Tóth Károly (tánc) és Tóth Viktória (ének).

 

A ParaSzuperSztárt alkotóművészeti kategóriában (saját irodalmi alkotás, festészet, fotó, grafika, kisplasztika, kisfilm, nép- és iparművészeti alkotás) is meghirdette a MEOSZ. A kategória legjobb alkotásainak és nyerteseinek bemutatására december 5-én kerül sor, amikor a nagy izgalommal várt döntőre is sor kerül.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr276773971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása