Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Zánkán Diáksport Fesztivált rendeznek május 22-25. között

2014.05.22. 10:06 koordinátor

A FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége; www.fodisz.hu) idén május 22-25 között rendezi meg hagyományos Zánkai Diáksport Fesztiválját, amin közel 700 fogyatékossággal élő diák vesz részt az ország húsz megyéjéből.

A versenyzők atlétika, labdarúgás és zsinórlabda, erőemelés sportágakban versenyeznek. A látás, mozgás és hallássérült diákok között vannak olyanok is, akik két sportágban is neveztek, labdarúgásban és atlétikában is.

fodisz kép.jpgForrás: FODISZ.HU

Ahogy a FODISZ sajtótájékoztatóján részt vevő Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság Elnöke fogalmazott: azért is kiemelkedő egy ilyen diáksport mozgalom működése, mert az itt részt vevő versenyző gyerekek az utánpótlást jelenthetik, később akár olimpiai csapattaggá is válhatnak. Szabó László, a FODISZ elnöke azt emelte ki, mennyire fontos a sport a fogyatékossággal élő gyerekeknél, hiszen az önbizalom, az új kapcsolatok kiépítése nagy szerepet játszik. Céljuk éppen ezért egyre több gyereket bevonni a sportolásba, ahol a szülőkre és testnevelő tanárokra nagy szükség van.

Az idei rendezvényen két új sportágat is kipróbálhatnak gyerekek, felnőttek egyaránt. A Magyar Krikett Szövetséggel és az Elefántok Rögbi Sportegyesülettel való együttműködésnek köszönhetően az országos döntőn részt vevő fogyatékos diákok lehetőséget kapnak arra, hogy elsajátítsák a krikett és rögbi sport alapjait, és ki is próbálják a sportágakat.

A Zánkai Sportfesztivál fő sportága az atlétika, Gécsek Tibor Európa-bajnok kalapácsvető vállalt szerepet a fogyatékkal élő fiatalok sportolásának népszerűsítésében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr76194674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása