Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Schiller a fogyatékossággal élőkért

2015.07.31. 14:59 koordinátor2

Blogunkon már foglalkoztunk azzal, hogy miképpen, hol, milyen kritériumoknak megfelelően   lehet autókat mozgáskorlátozottak számára átalakítani. Akkor főleg a dolog praktikus oldalát néztük, hiszen nagyon fontos, hogy egy mozgásában korlátozott ember is könnyebben tudjon közlekedni, ráadásul gépjármű segítségével. Egy esemény kapcsán figyeltünk fel arra, hogy a Schiller Autóház Kft. Opel márkakereskedése támogatja fogyatékossággal élőket. Az már Angyal Tamással, a cég egyik vezetőjével való beszélgetésünk során derült ki, hogy többről van szó, mint a mozgáskorlátozottak segítéséről.

schiller_opel.jpg

A Schiller Autóház Kft. Opel márkakereskedése – ez oldalukon is szerepel – elkötelezett a fogyatékossággal élők megsegítésében. Mindenféle fogyatékossággal élő emberre vonatkozik ez?

Kedvezményeink mindenkire vonatkoznak, akik fogyatékossággal élnek. Sőt, ezeket a kedvezményeket igényelhetik azok a hozzátartozók is – a rendszer ezt nem korlátozza - akik segítik az említett embereket. Például látássérültek, szellemi fogyatékosok, vagy akár fogyatékos gyerek hozzátartozói is. Tudjuk, mennyi nehézséggel járhat például egy szellemi fogyatékos, vagy mozgássérült gyerek szállítása, iskolába, kezelésre hordása.

Honnan származik az ötlet,hogy cégük vállalja a fogyatékossággal élők megsegítését?

Az Opel magyarországi importőrnek volt egy ilyen kezdeményezése, hogy szeretné a fogyatékkal élők autóhoz jutását segíteni, támogatást adni, kedvezményt. A Schiller Opel pedig örömmel vállalta a partnerséget. Nem kis szerepe volt természetesen a döntésben Schiller Péter úrnak, aki alapító tulajdonosa, a ma már 25 éves cégcsoportnak. Kidolgoztunk egy egyedi támogatási rendszert. Sokat segített a dologban Grim Gábor is, aki rehabilitációs szakemberként, külső tanácsadóként eligazított bennünket az említett emberek problémáinak megértésében, a kommunikációban. A program tavaly indult és szeretnénk majd az Autó Családon belül az Opel mellett más márkákra is kiterjeszteni ezeket a kedvezményeket. Ennek első lépéseként most a Schiller Autó Család Skoda egyik márkakereskedése kapcsolódik be a programba.

 Mik ezek a kedvezmények?

Az importőri támogatással kedvezményesen lehet egyes Opel típusokat megvásárolni. Továbbá az importőr alap assistance szolgáltatásán túl van a fogyatékossággal élőknek szóló (feláras) assistance szolgáltatásunk is, amit mi ingyenesen biztosítunk, vagyis annak költségeit a Schiller Opel magára vállalta. Az emelt szintű szolgáltatásba (a normál assistance szolgáltatáson túl) már több dolog is beletartozik. A gépjármű vezetőjének elszállítása a lakhelyére és vagy vissza, javítás után a gépjárműnek a kért címre történő kiszállítása,javítás után a gépjárműhöz történő visszaszállítás, alkatrész utánküldés külföldre,megjavított autóért külföldre utazás. Szerviz díjaink is kedvezményesek, 10% kedvezmény jár a munkadíj és alkatrészek árából is. Van olyan lehetőség is, hogy elmegyünk az elromlott járműért, bevisszük a szervizbe és ha készen van, vissza is visszük. Ezt a szerviz bejelentkezés során lehet kérni természetesen akár telefonon is.Autószalonunk akadálymentesített, be lehet jönni kerekesszékkel is körbenézni, de ha valaki igényli, akkor tesztautóval házhoz megyünk, hogy ott kipróbálhassa az igénylő a kinézett autót.

Az Opel más módon, szponzorként, különböző események házigazdájaként is támogatja a fogyatékossággal élőket. Mik ezek?

Az Opel Magyarországi importőre minden évben tart például egy un. családi fesztivált. Itt mindig sokan vannak. Megváltozott munkaképességű emberek által készített termékeket is lehet ilyenkor vásárolni, ezzel is segítve őket. Saját gyerekünknek tekintjük azt a programot is, amit a Salva Vita alapítvány rendez, a „Neked munka, neked álom” címmel és aminek az Opel Magyarország a fő szponzora. Azon túl, hogy a sajtótájékoztató a szalonunkban volt, ennek keretében nálunk a Schiller Autóháznál is voltak résztvevők, akik megnézhették a szalon és szerviz munkáját, mi több autót is kipróbálhattak.

Vállalják autók átalakítását is mozgássérültek számára

Mi nem, de partner cégeink természetesen vállalják az átalakításokat. Ezek szervezésében az autók mozgatásában aktívan részt is veszünk. Nem csak személyautókat, de kisbuszok átalakítását is vállalják partnereink, az egyszerű igényektől a komplex átalakításig bezárólag. Igen nagy tapasztalatokat szereztünk már, így a legtöbb egyedi igényt is ki tudjuk szolgálni.

RehabJob

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr427668400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.