Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Art Brut kiállítás

2015.09.15. 11:29 koordinátor2

Nyílt Lappal címmel kiállítás nyílik szeptember15-én Budapesten az Üllői úton, az Art Brut Galériában. Az október 16-ig nyitva tartó kiállításon Árvai Henrietta és Hornyik Anna műveit láthatja a közönség.

ÁRVAI HENRIETTA a Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségében  és a Ferenczy István Vizuális Műhelyben készíti képeit.

artbrutkep.png

 

Freud azt mondja, hogy ha felnőtt valaki, és „elhagyta már a gyermekhez illő dolgokat”, ha évtizedeken át azon fáradozik lelkileg, hogy az élet valóságos voltát a kellő komolysággal megragadja, egy napon olyan lelkiállapotba kerülhet, ami a játék és a valóság közti ellentétet újra feloldja. Árvai Heni játékos, megfejthetetlen képzeletének kaleidoszkópján keresztül nézi a valóságot, portrékat, csendéletet, aktokat fest és rajzol. Képei elementáris erővel hatnak a nézőre, nem szabályos módon, ugyanakkor természetesen, manírok nélkül. „Mit üzennek, mi is a jelentésük ezeknek a munkáknak?” – ne tegyünk fel ilyen kérdéseket. Vajon a „jelentés” szükségszerűen több, mint puszta értelmezés, amit az értelemre éhes intellektus belemagyaráz? Az értelemre vonatkozó kérdéseknek semmi közük a művészethez. Árvai Heninek saját naprendszere van, aminek a bolygóit újra és újra neki tetsző rendbe sorolja. Helytelen volna azt hinni, hogy ezt a világot nem veszi komolyan. Megint csak Freudot idézve, ezúttal szó szerint: „A játék ellentéte nem a komolyság, hanem – a valóság.'    (Wechter Ákos)

HORNYIK ANNA a Nyírő Gyula Kórházban működő  Angyalház Projekt alkotóműhelyének tagja. A mini-műhely Dr. Kassai-Farkas Ákos jóvoltából jött létre,  melynek legfőbb mottója a „szabad alkotás”.  Célja az önkifejezés, atematikus módon folyik az alkotás heti két alkalommal.

Hornyik Anna szép és igényes alkotásai mélyről feltörő öntudatlan gesztusokból épülnek fel. Kézzel felvitt festékeinek színei olyan vibráló módon olvadnak egymásba, hogy a megnyugvást elhozó lelki kirobbanások hiteles lenyomatai maradnak. AzŐsrobbanás sorozat képein itt-ott utólagos intervencióval nyilakat és szíveket helyez el az absztrakt szövet felett, amelyek a kép olvasási dinamikáját, feszültségét és érzelmi telítettségét növelik... '

( drMÁRIÁS: Törékenyek. Élet és Irodalom/Tárlat , 2015. augusztus 28.)

RehabJob

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr57789474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.