Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Soroksári Auchan áruházban megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

2013.04.09. 16:37 koordinátor

Az Auchan Magyarország Kft. egyike azon multinacionális cégeknek Magyarországon, akik üzletpolitikájuk, társadalmi szerepvállalásuk kiemelt részeként kezelik a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását. Elgondolásuk alapelve, hogy ne különböztessék meg a megváltozott munkaképességű dolgozót az egészségestől. Ez annyit jelent, hogy arra koncentrálnak, vajon az adott munkakörre jelentkező személy alkalmas-e a feladatkör ellátására, vagy nem. Nem éri hátrányos megkülönböztetés a betegségéből, fogyatékosságából kifolyólag a jelentkezőt, mondván, többet lesz beteg, úgyse bírja. Amennyiben a felvételi követelményeknek megfelel és vállalja a munkakörrel járó feladatokat, máris a csapat részévé válik. Sokszor a közvetlen munkatársak sem tudják, hogy kollegájuk valamilyen betegséggel él. A HR-es kollégákra ez persze némi plusz feladatot ró, hiszen megfelelő szakértelemmel kell tudni kiválasztani az adott jelentkezőt és elhelyezni a legalkalmasabb munkakörre. Van olyan is, amikor egy kis segítség is kell ahhoz, hogy a fogyatékkal élő elláthassa munkáját. Az Auchan egyik sikertörténete épp ehhez kapcsolódik. 2010 óta foglalkoztatnak siket dolgozókat egyes áruházak kasszáinál.

Kiss Virággal, a Soroksári Auchan áruház HR-vezetőjével beszélgettünk, aki a megváltozott munkaképességűek ügyeit az áruházak szintjén összefogja.

Az országban 19 Auchan áruház található. Közel 8 ezer embernek adnak munkát. Mennyire önállóak az egyes áruházak, többek között, ami a humánpolitikai döntéseket vagy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását is illeti?

- Az egyes áruházak és a központunk külön gazdasági egységként működik, de természetesen az irányvonal, ami a gazdasági, kereskedelmi és így a humánpolitikai elképzeléseket is érinti, az közös. Minden egyes áruházban van külön HR vezető. Így az, hogy ki, hány megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, az inkább áruházi elköteleződés, a vezetők elképzelésén múlik.

Önöknél, a Soroksári Auchanban hányan dolgoznak és ebből hány személy megváltozott munkaképességű? Milyen munkakörökben alkalmazzák őket?

- Nálunk ötszázan dolgoznak és ebből nyolcan megváltozott munkaképességűek. Közülük többen krónikus betegséggel élők vagy fogyatékossággal élők (siketek). Több részlegünkön is tudjuk Őket alkalmazni, például: az üvegvisszaváltóban, a csemege- és önkiszolgáló pultban vagy akár a pénztárakban is.

Mióta alkalmaznak siket munkavállalókat?

- Én több mint hét évig voltam a Dunakeszi áruházunkban HR vezető, tavaly váltottam és jöttem ide. A siket munkavállalók foglalkoztatása a Dunakeszi áruházunkban kezdődött. 2010-ben vettük fel az első siket kollégánkat, akkor el is határoztuk, hogy elindulunk ebben az irányba. Külföldi példák voltak előttünk, de akkor senki nem hitt benne, hogy vállalkozásunk sikerülhet. Siketeket alkalmazni épp egy olyan kiemelt munkakörben, a kasszánál, ahol a vevőkkel a kapcsolattartás, kommunikálás alapvető?! Mostanra ott tartunk, hogy a cégvezetés elhatározta, hogy 2013-ban minden áruházunkban dolgozni fog öt siket személy.

Milyen problémákkal találták szemben magukat ezzel kapcsolatban?

- Nagyon izgultunk, de amikor megismertük a lehetőségeiket, képességeiket, már semmi kétségünk nem maradt. Remekül kommunikálnak! Vannak például kis kártyáik, amik segítik őket ebben. „Jó napot kívánok! Kér-e ÁFÁ-s számlát stb.” Nagy segítség volt, hogy az áruház igazgató, Virginie Depardieau is igen elkötelezett volt. Komoly háttérmunkánk volt abban, hogy alkalmazni tudjuk őket. A felvételi interjúk során volt szükség változtatásra, az elején jeltolmács segítségét is igénybe vettük. A szituációs gyakorlatokon is kicsit változtatnunk kellett, hiszen siketként egyfelől nem kerülnek olyan helyzetbe, mint a hallók, másfelől viszont más típusú helyzeteket meg kell oldaniuk. Amikor ebbe az áruházba kerültem a legfőbb gondom az volt, hogy nem volt jelelő kollega. Szerencsére ez már megoldódott, mivel a Dunakeszi áruházból átjelentkezett ide egy munkatársunk, aki remekül jelel.

Mi a tapasztalatuk, milyen munkaerő a megváltozott munkaképességű munkavállaló, több figyelmet kell rájuk fordítaniuk?

- Nem tudnám így megkülönböztetni őket a többi dolgozótól. Az nagyon fontos viszont, hogy bárki jön hozzánk, bármilyen munkakörre, előtte üzemorvosi alkalmassági vizsgálaton kell átesnie. Szakember dönt arról, hogy egészsége alkalmassá teszi-e arra a munkakörre, ahová alkalmazni szeretnénk. Hiszen a legfontosabb, hogy az egészsége rendben legyen, azt ne kockáztassuk. Amennyiben a betölteni kívánt munkakör nem érinti, nem veszélyezteti azt a betegségét, amivel megváltozott munkaképességűvé vált, akkor alkalmazzuk.

Nem gondolom, hogy bármi hátránnyal, vagy előnnyel járna megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatni. A lényeg, hogy el tudja-e látni a feladatát, vagy sem.

Nem külön munkaköröket hozunk létre, hogy megváltozott munkaképességűt foglalkoztathassunk, hanem átnézzük azokat, hogy melyikbe tudnánk megváltozott munkaképességű személyt alkalmazni.

A legfontosabb szerintem a csökkent munkaképességű dolgozónál, ha egészségtudata van, ha nem érzi úgy, hogy másképp néznek rá, hanem teljes értékű dolgozó, hiszen úgy is látja el a feladatát.

Ők egyébként sokkal jobban megbecsülik a munkájukat, még arra is odafigyelnek, hogy kezeléseiket, vagy az orvoshoz menetelüket inkább a szabadnapjukon intézzék el.

Ön szerint miért van az, hogy sok vezető elhatárolódik attól, hogy megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmazzon?

- Nekem szerencsém volt, mert Dunakeszin és itt is olyan igazgatóm van, aki nagyon érzékeny a témára és támogat is abban, hogy megváltozott munkaképességű személyt alkalmazzunk. Vállalati szinten is ugyanígy gondolkodnak a vezetőink. Ezért van ez a célkitűzésünk is, hogy minden áruházunkban legyen öt siket munkavállaló. A társadalmi felelősségvállalásunk része is minél több megváltozott munkaképességű személy alkalmazása.

Sok vezetőnél nincsen meg az elgondolás, hogy miképp kellene ezt csinálni, nem tudja, hogyan kellene ezt az ő közegében elképzelni. Többféle út lehetséges és nincsenek sémák a megoldásra. Mi Dunakeszin a saját dolgozóinkból létrehoztunk egy munkacsoportot, minden területről a vezetőket, akikről tudtuk, hogy érzékenyek a témára és beszélgettünk. Mit szólnának ők hozzá, ha ilyen munkatársuk lenne, hogyan gondolják az együttműködést ők, akik együtt fognak dolgozni velük? Tőlük jött egyébként minden ötletünk, amit később megvalósítottunk és sikerre is vittünk.

A tapasztalatom az, hogy azok az emberek, akiknek a környezetében, családjában, barátai, ismerősei között van megváltozott munkaképességű ember, sokkal fogékonyabbak a témára. Ők tudják, hogy mit jelent ilyen helyzetben lenni, hogy háromszor többet kell bizonyítaniuk az elfogadáshoz és mik a nehézségeik.

Honnan toborozzák, szerzik a megváltozott munkaképességű dolgozókat?

- Több szervezettel is kapcsolatban állunk. A RehabJobtól is több embert kaptunk, alapítványok, civil szervezetek, önkormányzatok is a partnereink ebben.

Külön siker számunkra, amikor vásárlóink siket kollegáinkkal találkoznak a kasszákban és kifejezik elismerésüket, hogy milyen nagyon jó dolog ez és örülnek neki. Híre megy annak, hogy elkötelezettek vagyunk a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában és így sok spontán jelentkezőnk is van.

Az pedig, hogy most meghosszabbították a két éve már elnyert Fogyatékosságbarát Munkahely címet igen nagy elismerés a számunkra és igazolja munkánk sikerét.

Készítette a RehabJob csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr275213515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása