Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

,,Miért nem hívnak, pedig annyi állásra jelentkeztem már!"

2013.05.13. 14:44 koordinátor

Szeretnénk, hogy minél hamarabb és hatékonyabban találjatok állást, a rehabjob.hu adatbázisának karbantartóiként és közvetítőként is találkozunk olyan jellegzetességekkel munkánk során, amiket a közeljövőben megosztunk veletek, illetve ezen felül igyekszünk tanácsokat is adni nektek.

A következő hetekben, általánosságban az álláskeresésről megváltozott munkaképességűeknek témában olvashattok, mert több alkalommal tapasztaltuk, hogy félreértések, pontatlanságok vannak ezzel kapcsolatban! Igyekszünk minél inkább specifikusabban, csak nektek szólóan üzenni, mint közvetítő cég és, mint oldalműködtető, mert a sajtóban sajnos elég általános gyakorlati tanácsokat olvashattok.

 

Hogy működik a rehabjob.hu?

 

Mára már az állásokra jelentkezés nagy részt nem személyesen, hanem interneten keresztül történik. Ezért, ha  el szeretnétek helyezkedni, hetente két alkalommal körülbelül egy-egy órát érdemes rászánnotok az internetes álláskeresésre, úgy gondoljuk, hogy egy megfelelő önéletrajzzal és célzottan kutatva, jelentkezni fognak a cégek értetek. A rehabjob.hu 2011 májusában jött létre információs és állásportálként, ahol a regisztrációt követően egy gombnyomással már el tudjátok juttatni hirdetőinknek önéletrajzaitokat.

 

A rehabjob.hu-n található állások kifejezetten megváltozott munkaképességűeknek szólnak. A rehabjob.hu-t a JobGroup működteti, így saját kereséseink is megtalálhatóak az oldalon, ekkor a Job Személyzeti Kft. a hirdető.

 

Oldalunk célja, hogy országosan bemutassa a megváltozott munkaképességűeknek szóló állásajánlatokat, lehetőségeinkhez mérten kirakunk minden ajánlatot, amiről tudjuk, hogy valós, aktuális állásajánlat (egyeztetünk a hirdetővel), így az oldalunkon munkáltatók illetve más állásközvetítők is hirdethetnek. Az állásajánlatok ,,frissességét” a közzétételüket követően is egyeztetjük. Ha állással kapcsolatban érdeklődnétek, akkor ezt telefonon vagy e-mailben tehetitek meg. A felkeresés során, hogy megkönnyítsd számunkra és számodra is az információk szabad áramlását, nagyon fontos a pozíció és a hirdető cég megnevezése, mert több száz állásajánlat szerepel oldalunkon. Néhányan sajnos még mindig nem gondosan megfogalmazott üzeneteket küldenek nekünk: ,,Szeretnék az állásra jelentkezni és aláírás” vagy ,,Ha megfelelek, válasz után elküldöm önéletrajzomat”, ezek esetében annyira kevés információ áll rendelkezésünkre, hogy nem tudunk nektek segíteni.

 

Új állásajánlatokról értesítések:

 

Az új ajánlatokról az oldalukról illetve hírlevélben értesülhettek. A hírlevél egy automatikus üzenet, melyet a rehabjob.hu rendszere küld ki a regisztrált ügyfelei számára, és azok kapják meg, akik a regisztrációkor bizonyos preferenciákat bejelöltek a profiljukban. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy pl.: ha valaki adminisztratív munkák iránt érdeklődik, és ezt bejelölte, akkor ő a hírlevélben adminisztratív munkákról fog üzenetet kapni. Ha a jövőben nem szeretnél hírlevelet kapni, akkor a saját profilodban kiveszed a pipát az adott területről, és mented a módosításokat; ha nem mented a változtatásokat, nem fognak módosulni beállításaid.

Több alkalommal már erre a hírlevélre válaszolnak regisztrált felhasználóink, hogy szeretnének jelentkezni az állásajánlatra. Erre az üzenetre nem kell válaszolni, nem jut el a hirdető felé; a hírlevél célja mindössze tájékoztatás. Jelentkezni az állásokra  profilotokba bejelentkezve tudtok a ,,jelentkezés” gombra kattintva. Másképpen nem lehetséges a jelentkezés! Többen postán küldtétek el nekünk az önéletrajzotokat, sajnos ezeket nem tudjuk eljuttatni a megbízóink részére!

Ha jelentkeztek egy állásra, akkor visszajelzést a jelentkezésekkel kapcsolatban csak a saját ajánlatainkkal kapcsolatban tudunk adni!

 

Nem cég keres, hanem egy közvetítő cég! Mi ez? Hogy működik?

 

Az állásközvetítő cég, mint mi is, megbízói számára keres jelölteket. Ezt általában már a hirdetés szövegezésében is jelzik. ,,Megbízónk számára keresünk…”

Tehát az állásközvetítő céget kérték föl, hogy egy vagy több pozícióba keressen neki megváltozott munkaképességűeket. A közvetítés és egyáltalán a hirdetés közlése előtt egyeztet a szolgáltató a munkáltatóval, hogy milyen személyiségű, végzettségű stb. jelölteket keres. A közvetítő a jelöltekkel történt személyes és/vagy telefonos kapcsolatfelvétel után szokta továbbítani az anyagokat a megbízói felé, ez attól függhet, hogy a megbízó milyen szolgáltatásra kérte meg. Ez így nagyon rostálónak tűnhet, de valójában arra is hasznos alkalom lehet a regisztráció vagy egy személyes interjú, hogy habár az adott pozíció nem jön össze, de már találkoztak veled, tudnak rólad és jöhet a közeljövőben egy olyan megbízás a közvetítő számára, amire továbbíthatja az anyagodat. Nálunk már többször volt erre példa, és a mi munkánkat is gördülékenyebbé tette ez.

 

Mi segít abban, hogy behívjanak interjúra?

 

Első lépésként tehát ahhoz, hogy felkeltsd egy állásközvetítő vagy egy cég érdeklődését jelentkezéseddel, alapvetően egy részletes, mégis lényegre törő önéletrajzra van szükséged, ami az adott pozícióval vagy területtel kapcsolatban részletezi eddigi szakmai tapasztalataitokat.

Tehát, ha többféle területen kerestek állást, például adminisztratív és könnyű fizikai munka területén is, akkor érdemes mindkét területen szerzett tapasztalatot részletezni vagy külön-külön készíteni önéletrajzot egy-egy területre specializálva. Ha ezekről nem írsz részletesen, akkor hiába jelentkezel sok helyre, nem fognak felkeresni, pedig lehet, hogy megfelelnél az állásra.

Ha nem hívnak be interjúkra megváltozott munkaképességűként, érdemes elgondolkodnod még azon is, hogy valóban a neked megfelelő állásokra pályáztál-e. Több alkalommal találkozunk azzal, hogy valaki lakhelyétől akár 200 km-re lévő állásajánlatra jelentkezik, vagy fogyatékkal élőként olyan pozícióra jelentkezik, amely feladatainak nagy részét bármilyen akadálymentesítés ellenére sem tudja ellátni. Példaként leírjuk egyik gyakori problémánkat: több alkalommal jelentkeznek recepciós munkakörre siket jelöltek, pedig a munkafeladatok között szerepel a telefonok fogadása és továbbítása. A jelölt számunkra bármennyire is szimpatikus, megfelelő végzettséggel rendelkezik, az adott pozícióval kapcsolatban nem tudunk továbblépni a kiválasztásban és kap egy elutasító levelet.

Az önéletrajzok írásának és az interjúknak egy külön bejegyzést szentelünk a következőekben, mert szeretnénk minél gyakorlatiasabb segítséget nyújtani nektek.

A jelöltek közül azokat keresik föl a közvetítők illetve a cégek, akik a hirdetésekben leírtaknak valóban megfelelnek. Tehát megváltozott munkaképességű, rendelkezik a szükséges szakmai tapasztalattal és végzettséggel. A felkeresés nem azt jelenti, hogy már fel is vettek az adott munkára!

Egyik legfőbb tanácsunk, hogy ha állást kerestek, akkor létező telefonszámokat és e-mailes elérhetőségeket adjatok meg, illetve ezeken jött üzeneteket, hívásokat rendszeresen ellenőrizzétek. Többször ütközünk olyan akadályba, hogy szeretnénk valakivel beszélni, de egyszerűen nem érjük utol. Továbbá, ha valaki hallássérült és megjelöli, hogy ,,csak SMS”, akkor sem tudunk vele első körben sms-ben egyeztetni, hanem e-mailben keressük föl, mert magával a munkavégzés részleteiben is egyeztetünk, hogy ne jöjjenek be hiába a jelöltjeink interjúra. Ezekre az e-mailekre is nagyon ritkán kapunk választ, így felötlik bennünk a kérdés, hogy valóban állást keres-e az illető. A telefonos egyeztetéseink során nem tudunk információt adni a megbízónkról illetve a fizetésről sem, ezeket személyes találkozó alkalmával szoktuk átbeszélni.

 

A jelentkezők közül azok kerülnek továbbításra a megbízók számára, akikkel telefonon vagy akár személyesen is felvette a kapcsolatot a személyzeti tanácsadó cég és sor került interjúra, ezt közvetítői nyelven szűrésnek nevezik.

Ezek alapján azt tanácsoljuk, hogy ha állást keresel még, regisztráltál a rehabjob.hu-ra, akkor nézd át önéletrajzodat, hogy mennyi ideje töltötted föl oldalunkra, mennyire aktuálisak a benne szereplő adatok, továbbá szerepel-e benne az a mondat:

,,Megváltozott munkaképességű vagyok.”

 

Az interjúkkal és az önéletrajzírással kapcsolatban is megosztunk majd veletek gyakorlati tanácsokat, tapasztalatokat, hátha segíteni tudunk abban, hogy munkáltató és munkavállaló egymásra találjanak!

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr685298374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása