Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Delfin díj az esélyegyenlőségért

2015.07.22. 15:32 koordinátor2

A 2013-as év után ebben az évben is elnyerte a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. a Magyar Telekom által alapított Delfin-díjat. A díjat azzal a céllal alapították, hogy ezen a módon is kifejezzék elismerésüket azoknak a beszállítóiknak, akik kiemelkedően sokat tesznek a fenntartható fejlődésért.  A JOB a kitüntetést az esélyegyenlőség kategóriában nyerte el.

Markos Ádámot, a Rehabjob Nonprofit Kft. szakmai vezetőjét arról kérdeztem, mit jelent a cég számára ez az elismerés.

Nagyon büszkék vagyunk rá, komoly elismerése ez a munkánknak. A díj odaítélésével értékelték azt a fejlődési ívet, amit a REHABJOB (ez a JOB megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők munkaerő piaci integrációs divíziója) megalakulása óta mutat, illetve azt is értékelhették a Delfin díj odaítélői, amilyen fejlődést tapasztalhattak munkánkban 2013 óta.  Ekkor már ugyanis elnyertük ezt az elismerést.

 

Mik voltak azok a lépések, amiket tettek annak érdekében,- amiért most a díjat is kapták -, hogy az előbb említett megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő embereket segítsék?

Az első díjjal munkánknak azt a szegmensét ismerték el egyrészt, amit az információk széleskörű átadásának érdekében tettünk. Azaz létrejött a megváltozott munkaképességűek munkaerő piaci integrációját segítő portál, a Facebook-oldalunk és a Blogunk is. Ezeken a felületeken igyekszünk nem csupán a  lehető legszélesebb  nézőpontokból információkat átadni, hanem mód van az információ cserére éppúgy, mint kérdések feltevésére, fórumozásra, illetve hasonló helyzetű emberek életét megismerni stb.  A második elismerést azért a munkáért is kaptuk, amit a cégek felé is nyújtunk, hogy  megkönnyítsük az érintett emberek elhelyezkedését.   Mi olyan komplex szolgáltatást nyújtunk a cégeknek, amivel nem csak megtalálni tudják a cégek a munkaerőt, hanem tanácsaink nyomán megtartani a munkavállalókat, akár hosszú távon is.  Ez nem is olyan egyszerű dolog, mint ahogy a munkaadók gondolják. Mi szakszerű segítséget tudunk nyújtani. Jogi kérdésekben éppúgy, mint a kommunikációban, érzékenyítésben stb.

 

A Delfin-díj a fenntartható fejlődésről szól. A JOB, illetve a REHABJOB mint munkaerő közvetítő miképpen lehet szereplője ennek a tevékenységétől látszólag teljesen távol eső dolognak?

A fenntartható fejlődés egy olyan eszme, gondolat, tudomány, ami a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás fontosságáról szól. Az emberi erőforrásokkal való „gazdálkodás” legalább ilyen fontos. Magyarországon még igazán nem él az a szemlélet, hogy a megváltozott munkaképességű, a fogyatékossággal élő ember is igencsak hasznos, mi több értékes munkaerőt jelenthet, amivel nagyon is jól lehetne „gazdálkodni.” Mi épp ennek a szemléletnek a megváltoztatására törekszünk a korábbiakban említett információs felületek működtetésével és a gyakorlatban a munkaerő közvetítéssel, vagyis a munkavállalók és a munkaadók egymásra találásának segítésével és a munkáltatók, a majdani kollégák felkészítésével, a befogadó környezet megteremtésével.

RehabJob

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr617647418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása