Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

,,Az emberek elfordulnak, ha kerekes székest látnak"

2013.07.15. 10:26 koordinátor

Kerekes székes tapasztalatokról cikk

Úgy gondoljuk, hogy ez a cikk sok mindent elárul a hazai helyzetről! Alapvetően nemcsak az akadálymentesített élet hiánya a legfőbb probléma, hanem előbb a fejekben kéne rendet rakni és feltenni magunkban a kérdést: mik is az alapvető értékek, miért is vagyunk emberek, és mit tisztelünk a másikban, ha egymás szemébe nézünk?!

Csarnó Ákos ,,épként" kipróbálta egy napra, milyen kerekesszékesként élni a világban. Már az elinduláskor problémái akadtak. Rájött, hogy mekkora fizikai erő és kitartás kell akár 100 méter megtételéhez is az utcán!

,,– Eddig azt hittem, hogy egy repedés a járdán, az csak egy repedés. Ma már tudom, hogy maga Csörsz árka, ha nem a lábán közlekedik az ember – mondja Csarnó Ákos egri LMP-s önkormányzati képviselő, a Kerekes Band együttes brácsása, aki egy napra kerekes székbe ült, hogy saját bőrén tapasztalja, lehet-e élni, közlekedni, orvoshoz menni, illemhelyet használni, gyógyszert kiváltani, levelet postára adni azoknak, akik mozgásukban valamilyen módon korlátozottak."

Olvasható egy Népszabadságban megjelent cikk bevezetőjében. Ezt a cikket érdekesnek találtuk abból a szempontból is, hogy további gyakorlati példákat hoz arra, milyen is egy kerekesszékes ember napja, ha el szeretne intézni valamit vagy csak vásárolni szeretne menni...

Ami azonban megdöbbentő és továbbgondolásra ad okot, az Csarnó Ákos szomorú tapasztalata:

,,Csarnó Ákos a nap végén úgy összegzett: a fizikai megpróbáltatásokon túl sokkal nehezebb volt feldolgoznia a lelkieket. Például azt, hogy egyetlen ismerőse sem köszönt rá, vagy ismerte fel, és senki nem nézett szemébe.

Mert az emberek elfordulnak, ha kerekes székest látnak."


MIÉRT?

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr875405256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása