Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Miért lehet hasznos a RehabJob álláskeresési tanácsadása Önnek?

2014.01.28. 16:02 koordinátor

A Blogunkra látogatók már olvashatták felhívásunkat, miszerint a fogyatékkal élő álláskeresőknek cégünk most egy plusz lehetőséget is nyújtani kíván céljaik elérése, azaz álláshoz jutásuk érdekében.

Várjuk bármely fogyatékkal élő személyek jelentkezését, akik részt kívánnak venni egy olyan ingyenes álláskeresési tanácsadásban, ahol  több éves munkaerő kiválasztási és toborzási  tapasztalattal rendelkező munkatársunk  és pszichológus kollegánk egyénre szabottan  segíti, eligazítja  a munkahely keresés különböző fázisaiban a hozzánk fordulókat. Az egyéni tanácsadás lényege, hogy minden jelentkezővel másfél órán keresztül beszélgetünk, hogy felmérhessük az álláskereséssel kapcsolatos problémákat.

A tanácsadás elsődleges célja felmérni az ügyféllel közösen az ő munka és álláskeresési tapasztalatait, és rávilágítani az erősségeire és gyengéire. A tanácsadást négyszemközt bonyolítjuk, de lehetőséget nyújtunk a beszélgetésre Skype hívás formájában is. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni vidéki, vagy mozgássérült ügyfeleink dolgát.

Szakembereink segítenek abban, hogy nyugodt, célzott beszélgetés keretében közös álláspontra jussunk a tekintetben, hogy

-milyen munkakörökre lehet a legnagyobb esélye az ügyfélnek;

-mennyire felel meg az önéletrajza az általános elvárásoknak;

-hogyan viselkedik és mennyire meggyőző ő egy állásinterjún;

-milyen fizetési igényeket támaszthat egy jelentkezésnél; stb.

Így lehetőség nyílik áttekinteni az önéletrajzot, vagy lefolytatni egy próbainterjút, ami jól tükrözi majd egy valós interjú kérdéseit és légkörét. A tanácsadó, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik interjúztatásban és munkaerő kiválasztásban is építő visszajelzéseket ad az interjú végén az ügyfélnek, hogy az lássa, milyennek értékeli őt egy interjún valaki, és milyen benyomásokat kelt a másikban.

Sok ügyfelünktől halljuk vissza azt, hogy a legrosszabb a sikertelen interjúkban az, hogy nem mondják meg, miért utasították el. Ezt a hiányt kívánjuk mi pótolni, hogy az ügyfelünk tisztába kerüljön azzal, milyen benyomást kelt az interjún, és hogy később egy valódi állásinterjún az erősségeit mutassa meg, ne a gyengéit.

A tanácsadóval való beszélgetés abban is segít, hogy közösen fogalmazzuk meg, melyek az igazán az ügyfelünknek való munkakörök és melyek nem. Közvetítőként ugyanis gyakran találkozunk azzal, hogy az álláskereső olyan pozíciókat szeretne betölteni, és olyanokra való jelentkezésre fordít rengeteg energiát, amikre nagyon kicsi esélye van, hogy felvegyék. Miközben lennének olyan pozíciók, amikre esélyes. Viszont a sok jelentkezés közben minden álláskereső felőrlődik, holott lehet, hogy elég lett volna csak minden tizedik álláslehetőségre a megfelelő önéletrajzot beküldenie, és hamarabb felvették volna.

A fogyatékkal élő ügyfeleink gyakran a szokásosnál is nehezebben kapnak megfelelő munkát, így nagyon sokszor találkozunk kiábrándultsággal, alacsony önbizalommal, szorongással, vagy akár dühvel. A tanácsadással azt szeretnénk elérni, hogy az ügyfelünk ne szorongjon és ne hibáztassa magát fölöslegesen, hanem a megfelelő helyekre, a megfelelő hozzáállással és felkészültséggel pályázzon.

A sikeres elhelyezkedés titka, hogy tisztában legyünk a képességeinkkel, az értékeinkkel, a munkaerő-piaci lehetőségekkel, és hogy a kitűzött cél érdekében a megfelelő mértékű energiát fektessük be. Ezek összeegyeztetésében segítünk mi.

Várjunk minden ügyfelünk, vagy leendő ügyfelünk jelentkezését erre az egyszeri tanácsadásra, személyesen, vagy Skypon!

Jelentkezni folyamatosan lehet, végső határideje: 2014. május 15.

 

A programba jelentkezhet a tanacsadas@job.rehabjob.hu e-mailcímen önéletrajz elküldésével vagy bővebb felvilágosítást kapni a a 06/20-5199-863 telefonszámon lehet!

 

Projektünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. 41321 számú Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek működési és szakmai programjainak támogatása 2013 című pályázat támogatásával valósul meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr285786720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása