Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Keretmegállapodást írt alá az OFI és a FODISz a fogyatékosokat segítő projektek érdekében

2014.06.16. 10:15 koordinátor

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a magyar közoktatás, esetenként annak fejlesztése érdekében végez kutatási, fejlesztési, innovációs és szolgáltatási tevékenységet. Az Intézet igazgatóját, dr Kaposi József Főigazgatót az OFI sporttal kapcsolatos tevékenységéről kérdeztük. A beszélgetés aktualitását az a sajtótájékoztató adta, amely alkalmával az OFI és a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége, www.fodisz.hu ) keretmegállapodást írt alá.

 

1. Mi az OFI szerepe a diákok sportolásának elősegítésében?

Az oktatásügy két legfontosabb tartami szabályozójának, a nemzeti alaptantervnek és a kerettantervek kidolgozásakor kiemelt szerepet kapott a diákok mozgáskultúrájának fejlesztése, ezt támogatta a bevezetett mindennapos testnevelés.A kerettantervek implementálásához folyamatosan készülnek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben (OFI) segédanyagok, így a testnevelés-munkacsoport a testnevelés és sport tantárgyhoz is kidolgozta ezeket a dokumentumokat, melyek elérhetők az http://www.ofi.huoldalon.

2. Van-e valamilyen projectjük, tervük, további elképzelésük, ami valamilyen fejlesztést céloz meg ezen a területen?

Az OFI ősszel egészség-fejlesztési konferenciát szervez pedagógusok részére.

3.A fogyatékossággal élő diákokat miben tudja támogatni az OFI, melyek ezek?

Együttműködési megállapodás jött létre az OFI és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) között. Az aláírt keretmegállapodást a két szervezet folyamatosan fogja feltölteni tartalommal – ennek része lehet a FODISZ által szervezett programok támogatása is.

4.Van-e valami kutatásuk arról,hogy az iskolák mennyire akadálymentesítettek?

Ilyen jellegű kutatást az OFI még nem végzett.

5.Miről szól a FODISZ és OFI közti megállapodás?

A megállapodási dokumentum értelmében a felek közös célja a sporton keresztül megvalósuló oktatásfejlesztési és tehetségprogramok kidolgozása és működtetése, valamint a fogyatékosok diák- és szabadidősportja szakterületeken történő kölcsönös szakmai segítségnyújtás. Ezt megvalósítandó, az OFI rendezvények, konferenciák, képzések szervezésében kíván együttműködni a FODISZ-szal.

6. Önök foglalkoztatnak-e megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő dolgozót? Ha igen milyen munkakör/munkakörökben?

Igen, az OFI kiemelten kezeli ezt a kérdést, és lehetőségeihez mérten foglalkoztat megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő munkatársat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr286304995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása