Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Ezért járj állásbörzére!

2013.06.05. 14:42 koordinátor

Facebook oldalunkon több napi aktualitást is nyomon követhettek; értesítettünk titeket arról is, hogy ellátogatunk állásbörzére, ahol akár személyesen is találkozhatunk, kérdéseitekre válaszokat kaphattok. Benyomásainkról és az ott történtekről olvashattok!

Június 3-án a RehabJob csapata állásbörzén vett részt. A börzét a XV.kerületi Önkormányzat ESZI Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI) szervezte az Újpalotai Közösségi Házban. A rendezvényen közel harminc munkaadó szervezet vett részt. Az álláskeresésen túl a szervezők hasznos információkkal kívánták segíteni az ide látogatókat, így tájékoztatást adtak különféle képzésekről, a külföldi munkavállalásról, önkéntességről és többek között grafológiai, jogi tanácsadással is szolgáltak.

 A RehabJob fontosnak tartotta a részvételt azért, mert nem csak az álláslehetőségekről tudták tájékoztatni az érdeklődőket, hanem a RehabJob tevékenységéről is beszámolhattak. Az állásbörze részeként ugyanis előadásokat is tartottak. Gallai Veronika projekt koordinátor munkatársunk bemutatta állás és információs portálunkat, valamint a reményeink szerint most már egyre népszerűbbé váló blogunkat.

A rendezvény számunkra nem is az érdeklődők nagy száma miatt volt hasznos, hanem ismét bebizonyosodott, mennyire szükség van a személyességre és egy olyan portálra mint a mienk, ahol a munkaadókat és a munkavállalókat össze tudjuk hozni. Az érdeklődők épp azt fejezték ki, hogy az álláskínálatokon túl mennyire jó, hogy számos más információt megtalálnak oldalunkon és kiderült az is, hogy akik már ismerik, örömmel olvassák blogunkat.

 Az állásbörzén megint megbizonyosodhattunk arról, milyen sokféle a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők tábora, akiknek a csapatunk elsősorban segíteni szeretne. Így ismertük meg a standunknál az alábbi két látogatót is.

Noémi 25 éves egyetemi hallgató, az ELTE-n tanul, szociális munkás szeretne lenni. Őt 10 éves korában autóbaleset érte és az itt szerzett sérülések miatt számít megváltozott munkaképességűnek. Gyakornoki állást szeretne találni, de tulajdonképpen jobb lenne –fejtette ki -, ha nem megváltozott munkaképességűként tudna ilyet szerezni, ami egyébként rettenetes nehéz.”Másképp néznek rám” panaszolta, mert beszédén egy kicsit érezhető a baleset következménye. Azt mondta, regisztrálni fog a RehabJob portálon, mert kedvező benyomást tett rá a beszélgetés munkatársunkkal.

Mariann 57 éves és leszázalékolt. 2005-ben mindkét térdét operálták. Harminc évig dolgozott műszerészként, de mára már nem dolgozhat a szakmájában, mert fémallergiája van.  Próbálkozott  már a hivatalos utakon is munkát találni,de igazán rosszul érintette, amikor  az egyik munkaügyi központban azt kérdezték tőle, miért nyafog, amikor az egészséges emberek is nehezen találnak munkát. Bármilyen olyan munkát elvállalna, ahová nem kell sokat utaznia és nem kell emelni. Olyat szeretne, amit 4-6 órában el tudna látni. Az ő helyzetét az is nehezíti, hogy nincs pénze számítógépre, internetre, ami ma már szinte nélkülözhetetlen az álláskereséshez. Szerencsére fiatal barátai és lánya talán tud abban segíteni, hogy ő is regisztrálhasson portálunkon és így rajtunk keresztül állást tudjon szerezni .

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr875345554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása