Rehab Blog

Blog megváltozott munkaképességűeknek és mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma. Ha kérdéseid vannak, amiket nem mersz feltenni, itt megteheted! Ha sikeres vagy, és nem mondhatod el senkinek, itt megteheted! Ha munkáltató vagy, és nem tudod, merre indulj el, itt megmutatjuk! Ha munkáltató vagy, és már megtaláltad a te emberedet, mi bemutatjuk! Célunk egy olyan blog működtetése, mely nemcsak tájékoztat, hanem új munkahelyek születéséhez is hozzájárul.

Ne maradj le rólunk!

Partnereink

 

lathatatlan_logo.jpg

salvavita_logo.jpg

 

fbm logó.png

 

Mindössze mentális akadálymentesítés kérdése az egész

2013.05.14. 14:43 koordinátor

Ajánljuk nektek az alábbi cikk elolvasását, mert komplexen és röviden összefoglalja azt, mi is a helyzet ma Magyarországon megváltozott munkaképességűek alkalmazást illetően. Az év elején több sajtóközleményben megjelent, hogy 62 milliárd forint rehabilitációs hozzájárulást fizettek be a cégek, ami 60000 ezer kihasználatlan álláshelyet jelent.

 

Ez azt jelenti, hogy több cég inkább befizette a hiányzó létszáma után a 964500Ft/fő/év összeget, minthogy megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazzon.

Ez gazdaságilag is egy olyan döntés, ami kérdéseket vett föl, hiszen a befizetett ,,büntetés" helyett munkabérbe forgathatná ezt a hatalmas összeget illetve további adókedvezményeket is igénybe vehetne alkalmazásuk után. Úgy gondoljuk, hogy információ- és tapasztalathiány lehet a legnagyobb akadály, ami miatt elzárkóznak a cégek és inkább fizetnek.

Mi úgy gondoljuk, hogy szemléletváltásra van szükség a munkavállalói és munkáltatói oldalon egyaránt, és esélyt adni annak, aki munkát keres. A cikkben említett kérdőívünkről, vagy arról, hogy mi mit gondolunk, mit jelent számunkra az, hogy mi is Fogyatékosság-barát munkahely munkahely vagyunk,  bővebben is tájékozódhattok blogunk Helyzetkép a témában rovatunk bejegyzéseire kattintva.

Idekattintva elolvashatjátok a Népszabadság cikkét

A bejegyzés trackback címe:

https://rehabjob.blog.hu/api/trackback/id/tr325299907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása